2012. augusztus 28., kedd

10. Miért fojtod el?

Csak ültek az üres szobában  szótlanul. Ismét ugyanaz a két gimnazista nézett szembe egymással, mint lassan már több mint 10 éve. A különbség pusztán az volt, hogy a két gimnazista immáron 30 évet megélt testben találta magát, s lelküknek dupla annyi fájdalommal kellett megküzdenie. Adamnek és Gwennek fájt az, ami barátaikkal történt. Adamnek fájtak azok a szavak, amelyeket Lynn vágott hozzá. Fájt az, hogy alaptalanul gyanúsítja. Fájt az, hogy gyűlöli emiatt. Gwennek pedig fájt az, hogy Adamet ismét megsebezték. Olyan rég látta szomorúnak, összetörtnek, és úgy örült annak, hogy mindig mosolygott! És most tessék. Újból sikerült valakinek sebet ejtenie hegekkel díszített szívén, amely most újból vérzik.  Az óra hajnali kettőt ütött, és ők még mindig hol egymást, hol a padlót nézték, de nem szólt egyikük sem semmit. Gwen meg akarta törni a csendet, de nem tudott mit mondani. Napok óra ment már ez így. Adam csak ül egyhelyben, alig eszik, csak akkor mozdul el, ha a mosdóba megy. Vajon tényleg igaza van Lynnek? Tényleg az ő hibája lenne az, ami történt? Rossz ember lenne tán? Hiába próbál jót cselekedni, mindig balul sül el. Talán tényleg az ő hibája minden, talán hatással volt Montera. Talán igazak rá azok a szavak, amelyeket Lynn vágott hozzá mérgében.
-Adam?-szólította meg a lány Adamet, aki csak ránézett és elmosolyodott. Tudta jól, hogy nem őszinte a mosolya, tudta, hogy ez csak egy erőltetett grimasz volt.-Adam…-kezdte óvatosan, megfogta a kezét-Figyelj… Nem kell játszanod előttem….
-Nem játszom.-vágta rá mereven a srác. Talán kicsit túl gyorsan és mogorván, mivel Gwen nagy szemekkel nézett rá. Vígasztalás képpen megsimogatta a lány kézfejét hüvelykujjával.
-Tudod jól, hogy én a maszk mögé látok. Tudom, hogy nyomja a lelkedet ez az egész cirkusz, és ha szeretnéd, nekem nyugodtan elmondhatod.
-Ugyan, Gwen…-rázta meg a fejét Adam. A lány ténylegesen a maszk mögé látott, pontosan leírva mit érez.
-Kérlek, Adam! Csak törj ki! Add ki magadból! Ez így nem fog menni, ha magadba fojtod, érted!? Egyszerűen nem tűröm el, hogy a fájdalmad belülről emésszen fel. A barátom vagy. Nem hagyom. Fogtad!?-fogta meg Gwen Adam vállát erősen, aki csak az ölébe fektetett kezeit bámulta. –Folyamatosan remeg e kezed…-folytatta a lány halkabban, kedvesebb hangvételben.-Sosem láttalak még ilyennek. Az arcod semmit nem tükröz, a mosolyod sosem őszinte. Néha egy-egy pillanatban amikor a maszkod repedezik, látszik a szemedben a fájdalom. Ez így nagyon nem jó. Kérlek, hagydj, hogy segítsek.
Adam nem válaszolt. Hisz mit is mondott volna? Tudom, Gwen, de... De mit? Azt, hogy Gwennek igaza van, azt mindketten tudták, de Adam nem akart megszólalni. Ha kimondja, hogy igaza van, azzal beleegyezik abba, hogy a viselkedésén változtatni fog. Méghozzá azonnal. De ezt nem akarta! Ha kiadna magából mindent, ha engedne mindent a felszínre törni, valószínűleg elég drámai, látványos, és egyáltalán nem mindennapi jelenetet hozna össze, amivel ciki helyzetbe kerülne Gwen előtt, illetve ha Tommy és Chris épp akkor toppan be, el is áshatja magát szépen a hátsó kertben. Azt nem is említve, hogy egy ilyen kitörésén nincs az az isten, aki tud segíteni. Maximum maga a probléma forrása: Lynn. Betoppanna, és közölné, hogy nem mondta komolyan azt, amit a kórházban a fejéhez vágott, és a szívét tépte szét, Monteval jó barátok maradnak, Adamnek semmi köze a dologhoz, szeretne elnézést kérni. Na persze. Lynn pont ilyen. Esélytelen. Elmélkedéséből Gwen érintése ébresztette fel. Mutatóujja lágyan ért a fiú arcához, arról egy sós könnycseppet törölve le. Hirtelen felpillantott kissé ijedten. Észre sem vette, hogy potyogni kezdtek a könnyei. Hogyan feledkezhetett meg ennyire magáról!? Kell neki kalandoznia gondolatban. Csak gyorsan felkelt, megrázta a fejét, megtörölte az arcát, majd besietett a szobájába. Gwen egy ideig nézte Adam ajtaját, majd lehajtotta fejét, arcát a tenyereibe temette. Tudta, hogy ha utána megy, nem ér el vele semmit. Egyébként sem lehet csak úgy betörni Adam szentélyébe, ilyenkor pedig egyenesen bűn.  Hogyan lehetne rajta segíteni, ha nem hagyja…? A fenébe is Adam, így sosem lesz belőled semmi, ha ezt folytatod! Gwen idegesen felállt, majd kiment Tommyhoz és Chrishez  a nappaliba. Kérdően néztek rá, elért-e valamit a lány, aki csak megcsóválta a fejét.
-Mondtam, Gwen, nem működik nála ilyenkor semmi… Mondhatsz neki azt, amit akarsz, csillámporos glampónik is potyoghatnak az égből, őt az is hidegen hagyja…
-Tudom, ilyenkor csak hagyni kell... De sosem láttam ennyire szomorúnak...-panaszolta Gwen, majd hallotta a felcsendülő Queen számokat, amelyek egyre hangosabban dübörgették a falat. Chris hirtelen felpattant, mindketten rá néztek.
-Bemegyek hozzá!-jelentette ki elszántan, majd megindult, mire mindkét tag a karjánál fogva rántotta vissza.
-Nononononono, kisherceg!-mondta Gwen úgy, mintha egy kisgyereket szidna-Leszedi a fejedet... Vagy ha azt nem is, a hajad tuti ott marad.
-De valamit tenni kell! Mióta megy ez így? Engedjetek, kérlel! Saját felelősségre. Na?-kérlelte Chris, mire a tagok lemondóan sóhajtva engedték el.

Chris elindult Adam szobája fele. Kopogott, de Adam nem hallotta a zenétől. Tudta, hogy felesleges volt, hisz szinte a gondolatait sem hallotta. Egyszerűen benyitott. A látvány, ami fogadta, ledöbbentette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése